Wanneer belastingaangifte doen?

Belastingaangifte, we moeten het allemaal doen, maar wanneer moet u nou eigenlijk belastingaangifte doen? Als het goed is ontvangt u iedereen elk jaar een brief van De Belastingdienst waarin ze u op de hoogte stellen van wanneer u belastingaangifte kan/moet doen. Wanneer u geen brief hebt ontvangen, kunt u alsnog aangifte inkomstenbelasting doen. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u denkt toch nog belasting moet bijbetalen of terug kunt krijgen. Over het algemeen geldt dat u de belastingaangifte van het voorgaande jaar in het voorjaar doet. Vanaf 1 maart 2021 doet u dus belastingaangifte over het jaar 2020.

Belastingaangifte? Wees op tijd!

 

Het is heel belangrijk om uw belastingaangifte op tijd in te leveren. Wanneer u uw belastingaangifte namelijk op tijd inlevert, kunt u namelijk gebruik maken van verschillende garanties van de Belastingdienst. De garanties die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld het recht op een bericht over eventuele belastingteruggave of belastingbetaling voor 1 juli of wanneer u belasting moet bijbetalen, u daarbij niet of nauwelijks belastingrente betaalt.

Boete bij te laat belastingaangifte doen

 

Uw belastingaangifte op tijd doen heeft naast de garanties nog meer voordelen, zo kunt u geen boete ontvangen voor het te laat inleveren van uw belastingaangifte. Zorg er dus te allen tijde voor dat u uw belastingaangifte op tijd doet. Dit kan u veel geld besparen. Wanneer u een brief van de Belastingdienst ontvangt om aangifte inkomstenbelasting te doen, is het doen van belastingaangifte verplicht. De Belastingdienst zal u bij uitstel een herinnering en een aanmaning sturen. De hoogte van de boete bij te laat belastingaangifte doen ligt op € 385 (Belastingdienst, 2020).

Uitstel vragen van belastingaangifte

 

Heeft u moeite met het doen van aangifte? Bij de Belastingdienst kunt u hiervoor uitstel aanvragen. Dit kunt u tot 1 april doen via internet of de Belastingtelefoon. U kunt hier uitstel aanvragen tot 1 september. Wilt u langer uitstel aanvragen? Dan moet u hier een goede reden voor hebben en deze per brief aanvragen bij de Belastingdienst. Natuurlijk helpen wij u graag met het vragen van uitstel, maar informeer ons dan wel tijdig.

Uw belastingaangifte uitbesteden?

 

Wilt u geen energie steken in het invullen van de verschillende belastingaangiftes? Laat het dan over aan ons. Met onze jarenlange ervaring en deskundigheid, zorgen we ervoor dat u volledig ontzorgd wordt op het gebied van belastingadvies. Alleen vragen? Wij staat ook altijd klaar voor het geven van belastingadvies. Neem contact met ons op.